Informatie algemeen


MOOILAND BOUWT DOOR: START BOUW 68 HUURAPPARTEMENTEN IN BOXMEER  

Mooiland start met de bouw van de volgende fase van nieuwbouwproject Weijerstaete. Op deze prachtige, groene en rustige locatie komen twee woongebouwen met ieder 34 sociale huurappartementen. De twee woongebouwen zijn ontworpen door Cier architecten. Dinsdag 19 juli tekenden Bart Kivits, directeur Mooiland, Kobbe Vink, projectontwikkelaar Mooiland en Ferry Verstappen, directeur Van der Heijden Bouwbedrijf B.V. de realisatieovereenkomst. Na de zomervakantie start Van der Heijden met de bouw van 68 huurappartementen. We verwachten dat de appartementen eind 2023 gerealiseerd zijn.  

 

 

Duurzaam bouwen 

De nultreden huurappartementen krijgen een bodemwarmtepomp die het appartement op een duurzame manier verwarmt en koelt. In beide woongebouwen is een lift aanwezig en is er ruimte voor de stalling van scootmobiels. Op de begane grond heeft ieder appartement een afsluitbare berging. Alle appartementen hebben een ruime woonkamer met open keuken, slaapkamer(s), apart toilet, badkamer en inpandige berging/technische ruimte. Er zijn vijf verschillende type appartementen. Kobbe Vink, projectontwikkelaar Mooiland: “We zijn blij dat we in Boxmeer starten met de verdere ontwikkeling van het nieuwbouwproject Weijerstaete. Zo kunnen we een volkshuisvestelijke bijdrage leveren aan bewoners die zo lang mogelijk thuis willen wonen. Dit op een zeer duurzame en energiezuinige manier, waarbij de appartementen ook voorzien zijn van koeling; ideaal voor de zomerperiodes”.  

 

 

Verhuur appartementen 
Reageren op deze nieuwbouwappartementen is nog niet mogelijk.
Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven als woningzoekende op de website www.mijnwoningzoeken.nl. Meer informatie over dit project leest u op www.mooiland.nl/nieuwbouw. Geïnteresseerden kunnen hier ook een interesseformulier invullen en worden zo op de hoogte gehouden als de verhuur start.    


Persbericht

 

Nederlandse primeur circulaire renovatie 36 woningen in Haps 

Mooiland en elk® groep reduceren CO2-uitstoot met 8.600 bomen  

 

Mooiland en elk® starten in september met de circulaire renovatie van 36 woningen in Haps. Naast het verbeteren van de energieprestatie van de woningen tot A label na oplevering, zit de duurzame winst vooral in het toepassen van circulaire oplossingen tijdens de renovatie. In dit project is maximaal ingezet op demontabele onderdelen, om zo het hergebruik van materialen in de toekomst te verhogen. Daarnaast is een verantwoorde herkomst van de materialen essentieel voor het realiseren van de circulariteit. Uiteindelijk hebben alle mutaties een CO2-reductie van 240 bomen per woning opgeleverd. 

 

Door deze nieuwe aanpak kan de bouwsector, naast de verbetering van energiegebruik van woningen, nu ook al tijdens de renovatiewerkzaamheden de CO2-footprint verkleinen. Met de start in Haps, worden de eerste stappen gezet naar de nieuwe standaard van CO2-neutraal bouwen. Om zo een impuls te geven aan de noodzakelijke verduurzaming van de renovatieopgave van woningcorporaties. 

 

Ander afwegingskader  

Waar normaal de investeringskosten en een regulier programma van eisen centraal staan bij de uitwerking van een project, was in Haps de milieu-impact leidend. Dit andere afwegingskader leidde tot een circulaire blauwdruk voor de renovatie. Daarmee wordt de toepassing van circulaire producten, hergebruikte materialen en demontabele bouwsystemen transparant en op basis van de milieuwinst onderbouwd. Circulair adviesbureau Alba Concepts heeft naast de advisering ook de BCI-score berekend van de toegepaste circulaire oplossingen. BCI Gebouw is een meetinstrument waarmee de circulaire potentie van een vastgoedobject kan worden bepaald. Met de totale circulaire renovatie zijn in Haps 8.600 bomen bespaard t.o.v. van de traditionele MJOP aanpak.  

 

Bart Kivits, directeur Vastgoed Mooiland: 

“Woningcorporaties staan voor de maatschappelijke opgave om de duurzaamheid van hun woningvoorraad te verhogen. Dit vraagt om een innovatieve aanpak die we samen met bewoners en onze partners willen realiseren. De uitdaging daarbij is om vooral de bestaande woningen op een duurzame manier te renoveren. Dit gaat verder dan verlagen van de energielasten. Onze materialen willen we steeds meer circulair laten zijn. Het mooie van de aanpak van elk® groep in Haps is dat duurzaamheid, betaalbaarheid en minimale overlast voor onze bewoners samenkomen. Een belangrijke stap in onze doelstelling om jaarlijks 450 woningen duurzaam, snel én betaalbaar te renoveren.” 

 

Roel van Elk, directeur elk® groep: 

“We willen circulariteit en renovatiewerkzaamheden beter integreren. Hierbij is het de uitdaging om de reststromen die vrijkomen bij renovatie, te koppelen aan de productie van nieuwe en demontabele materialen. Op deze manier is een substantiële verbetering van de BCI-score te realiseren voor onze klanten. Daarmee kunnen we het duurzaamheids-potentieel van de bestaande woningvoorraad en de transformatieopgave inzetten, om de CO2-footprint echt te verbeteren. Bij een renovatie komt daar altijd de aandacht voor de bewoners bij. Dus naast de toegepaste techniek, gaat het ons juist ook om die sociale kant van een project. Het is de ambitie van elk® om maximale sociale impact met minimale milieu-impact te combineren. Dit project in Haps brengt dat mooi samen.” 

 

Europese badkamer primeur  

 

De woningen voldoen na renovatie aan de hoogste eisen op het gebied van isolatie en energieverbruik. Naast de toepassing van HR ++ ramen, wordt de vloerisolatie door de toepassing van circulair schelpenzand uitgevoerd. Alle daken worden voorzien van hergebruikte keramische dakpannen en geïsoleerd met biobased producten. De voor- en achterdeuren worden niet vernieuwd, maar hersteld. De keukens krijgen geen traditionele tegelwand, maar een losmaakbare wand gemaakt van gerecyclede panelen. Woningcorporatie Mooiland en bouwbedrijf elk® hebben als pilot de eerste circulaire badkamer van Europa geplaatst. Deze innovatie wordt nu ook toegepast bij de renovatie van de 36 seniorenwoningen in Haps. Deze circulaire badkamer is gemaakt van 6.850 gerecyclede pet-flessen. De badkamer wordt gemaakt van waterproof panelen bestaande uit 99+% Pet materiaal. Daarvan is nu 75% gerecycled. De panelen worden geproduceerd door REPEAT materials. 

 

 


KOM NAAR DE INFORMATIEMARKT ‘MOOILAND ON TOUR’ IN HEESCH OP WOENSDAG 8 JUNI 

 

Op woensdag 8 juni organiseert Mooiland de informatiemarkt ‘Mooiland on tour’. Iedereen die meer wil weten over het huren van woningen in de gemeente Bernheze is van harte welkom. De informatiemarkt is tussen 18.00 en 20.00 uur en wordt gehouden in Cultureel Centrum De Pas in Heesch. Tijdens deze informatiemarkt staan medewerkers van woningcorporatie Mooiland klaar om met u in gesprek te gaan over allerlei onderwerpen. Wilt u op korte termijn gaan verhuizen, heeft u vragen over huurderportaal Mijn Thuis, het Oppluspakket of wilt u graag een verschil maken in de buurt? Medewerkers helpen u graag.  

 

Heeft u een idee voor uw wijk?
Misschien wilt u meer groen in uw buurt, een moestuin of een fijne ontmoetingsplek, van alles is mogelijk! Mooiland gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden en wat zij hierin voor u kunnen betekenen.  

 

Heeft u al nagedacht over uw woontoekomst?
Of u nu huurder van Mooiland bent of niet, uw (woon)wensen kunnen veranderen als u
ouder wordt. Veel woningen wijst Mooiland toe op basis van inschrijfduur. Daarom is het
belangrijk dat u ingeschreven staat. Inschrijven is gratis! Tijdens de informatiemarkt helpt Mooiland u daar graag bij.  

 

Praat mee, en maak zelf het verschil in uw buurt
Misschien heeft u als huurder van Mooiland wel interesse om samen met de onafhankelijke huurdersbelangenverenigingen te praten over activiteiten in uw gemeente of wooncomplex. Ook de huurdersbelangenvereniging staat tijdens deze informatiemarkt voor u klaar. 

 

Tips voor het besparen van energie 

 

Besparen, dat willen we allemaal. Ga tijdens Mooiland on Tour in gesprek met energiecoaches en krijg handige en praktische tips hoe kleine veranderingen al direct besparingen kunnen opleveren.


15 NIEUWBOUWWONINGEN NISTELRODE ZIJN KLAAR VOOR VERHUUR
Nistelrode heeft sinds deze week 15 sociale huurwoningen erbij! Deze week ondertekenden de bewoners hun huurcontract en ontvingen zij de sleutels van hun nieuwe woning. In bijna koninklijke straten, want iedere woning was versierd met een vlag voor Koningsdag. Zo werd de sleuteloverdracht extra feestelijk! De woningen zijn verdeeld over twee bouwblokken met vijf eengezinswoningen gelegen aan de Maalstoel en één bouwblok met vijf eengezinswoningen aan de Molensteen. Bouwbedrijf Van de Ven BV heeft de woningen in opdracht van Mooiland gebouwd.
Duurzaam en prettig wonen in Nistelrode
De 15 huurwoningen maken onderdeel uit van de uitbreidingswijk Zwarte Molen. Kobbe Vink, projectontwikkelaar bij Mooiland: “De energiezuinige woningen zijn zeer goed geïsoleerd, gasloos, worden verwarmd door middel van een bodemwarmtepomp en hebben zonnepanelen. We zijn blij dat we deze week de bewoners de sleutels kunnen overhandigen van de 15 huurwoningen en wensen hen veel woonplezier”.

TABLIS WONEN NEEMT 39 WONINGEN MOOILAND OVER.
Tablis Wonen neemt op 30 juni 2022 39 huurwoningen in Sliedrecht over van woningcorporatie Mooiland. Tablis Wonen is een in Sliedrecht gevestigde corporatie en beheert ruim 4600 verhuureenheden in de gemeenten Sliedrecht en Molenlanden. Daarom is Tablis Wonen de logische partner voor de overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.
Om welke huurwoningen gaat het?
Het gaat om 39 appartementen aan de IJsbaan in Sliedrecht.
Reden voor verkoop
Het grootste deel van de sociale huurwoningen van Mooiland staan in Noordoost-Brabant, Gennep en in Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en omgeving. Dit noemen zij hun kerngebied. Daar staan zij klaar voor mensen met lagere inkomens of voor mensen met een bijzondere woonvraag. En is Mooiland herkenbaar en goed aanspreekbaar in de wijk.
Mooiland heeft ook nog woningen buiten hun kerngebied. Hier is het bezit sterk versnipperd. Andere woningcorporaties kunnen hier met hun netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk. Daarom trekken zij zich de komende jaren geleidelijk terug uit deze gebieden. Dat doet Mooiland door woningen te verkopen. Bij verkoop draagt Mooiland de huurwoningen bij voorkeur over aan regionaal verankerde corporaties. Vanaf 2024, nadat de complexmatige verkopen zijn afgerond, is Mooiland alleen nog actief in het kerngebied.
Carly Jansen, bestuurder van Mooiland vertelt: ““Bij de verkoop van de woningen in Sliedrecht hebben wij gezocht naar een organisatie die deze woningen behoudt voor de doelgroep in de sociale huursector. Deze organisatie vonden wij in Tablis Wonen. Zij weten wat er in Sliedrecht leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”
Veranderingen
Mooiland en Tablis Wonen werkten gezamenlijk aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.
Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting
Liesbeth Marchesini - Franso, directeur-bestuurder Tablis Wonen, licht de aankoop toe: “We zijn er van overtuigd dat we door onze nabijheid en ons lokale netwerk van meerwaarde kunnen zijn voor huurders in Sliedrecht. We verwelkomen de bewoners van de IJsbaan als nieuwe huurders van Tablis Wonen. We kijken uit naar een nadere kennismaking.”

NIEUWBOUW 76 HUURAPPARTEMENTEN ’S-HERTOGENBOSCH GESTART

Aan De Oever 2-152 in ‘s-Hertogenbosch is Mooiland gestart met de bouw van 76 huurappartementen.  In klein gezelschap werd de officiële start bouw verricht door Bart Kivits, directeur vastgoed Mooiland, Roy Geers, wethouder gemeente ‘s-Hertogenbosch en Rob de Vries, directeur R.I. de Vries Ontwikkeling B.V. Zij gaven de start bouw een feestelijk tintje door met behulp van de kraan een bekisting te plaatsen.

 

Energiezuinig wonen aan de Aa
Aan de rand van het centrum van ’s-Hertogenbosch en aan het water de Aa realiseren De Vries Ontwikkeling en Zegers Bouw B.V. in opdracht van Mooiland 76 sociale huurappartementen. Het appartementencomplex bestaat uit 12 verdiepingen en 11 woonlagen. Het gebouw wordt extra energiezuinig. Er is één studio van 40 m2 en de overige appartementen variëren in grootte tussen de 65-75 m2.  Ieder appartement krijgt een individuele combi-warmtepomp voor verwarming en warm water op basis van ventilatielucht. Op het dak komen zonnepanelen die duurzame energie opwekken. Bart Kivits, directeur vastgoed Mooiland: “We willen graag een bijdrage leveren aan voldoende betaalbare en duurzame sociale huurwoningen in de gemeente ’s-Hertogenbosch. We zijn daarom blij dat we deze 76 sociale huurappartementen kunnen bouwen en zo de toekomstige nieuwe bewoners een echt thuis kunnen bieden.” 

 

Reageren op een van de huurappartementen

Het is nog niet mogelijk om te reageren op een van de appartementen. Zorg dat u ingeschreven bent als woningzoekende bij Woonservice Regionaal via de website www.woonservicedenbosch.nl. Daar worden de woningen te huur aangeboden.

 

Bekijk hier het filmpje: https://youtu.be/Zes4Y-QlHZE

 

 

 


BEWONERS 15 NIEUWBOUWAPPARTEMENTEN LITH

ONTVANGEN SLEUTELS,

 

Deze week overhandigde Mooiland de sleutels aan de nieuwe bewoners van de 15 sociale nieuwbouwappartementen. Altijd een speciaal moment! Het appartementencomplex ligt in het hart van het centrum van Lith en heeft drie bouwlagen aan de Pastoor van Hapertstraat en twee bouwlagen aan het wandelpad Schuurkerkpad. Van der Heijden Bouw en ontwikkeling heeft het appartementencomplex gerealiseerd.

Mooi duurzaam

 

Het appartementencomplex wordt gebouwd volgens het concept Bijna Energie Neutraal Gebouwde (BENG). BENG betekent dat woningen maximaal zijn geïsoleerd. Voor de berging van het hemelwater passen we een sedumdak toe. Naast dat dit heel praktisch is, is het ook een mooie groene toevoeging aan het gebouw. Mariella van der Steen, projectontwikkelaar Mooiland: “De driekamer huurappartementen zijn gasloos, hebben zonnepanelen en een bodemwarmtepomp die zorgt voor verwarming èn koeling van de appartementen. Het appartementencomplex levert een mooie bijdrage aan de volkshuisvestelijke opgave. We wensen de nieuwe bewoners veel woonplezier.”


Bouw 10 sociale huurwoningen in Wanroij gestart.

Mooiland is gestart met de bouw van 10 sociale huurwoningen aan de rand van natuurgebied de Peel in Wanroij. De woningen zijn onderdeel van het nieuwbouwproject Roting II wat Region Vastgoedontwikkeling ontwikkelt. Maandag 21 februari tekenden Bart Kivits, directeur vastgoed Mooiland, Herman Michiels, directeur Region Vastgoedontwikkeling en Jan Emonds, directeur bouwbedrijf van Oijen de overeenkomst. In opdracht van Region Vastgoedontwikkeling bouwt Bouwbedrijf van Oijen de nultredenwoningen. Deze woningen hebben op de begane grond een woonkamer, keuken, badkamer, toilet en hoofdslaapkamer. Daarnaast zijn op de eerste etage twee slaapkamers aanwezig. Naar verwachting zijn de woningen in het 1e kwartaal van 2023 gerealiseerd.

 

Duurzaam en comfortabel

Bouwbedrijf van Oijen is al gestart met de bouw van de 10 nultredenwoningen. Bart Kivits: “We zijn blij dat we van Region Vastgoedontwikkeling 10 nultredenwoningen kunnen afnemen. Zo kunnen we een volkshuisvestelijke bijdrage leveren aan bewoners die zo lang mogelijk thuis willen wonen. Dit op een zeer duurzame en energiezuinige manier, waarbij de woningen ook voorzien zijn van koeling; ideaal voor de zomerperiodes”.

 

 

Verhuur woningen
Reageren op deze nultredenwoningen is nog niet mogelijk. Heeft u interesse, zorg dan dat u ingeschreven bent als woningzoekende op de website: www.mijnwoningzoeken.nl. Meer informatie over dit project leest u op www.Mooiland.nl/nieuwbouw. Geïnteresseerden kunnen hier ook een interesseformulier invullen.  


SLEUTELS VOOR BEWONERS 36 HUURAPPARTEMENTEN ‘S-HERTOGENBOSCH

Grave, 10 februari 2022 De transformatie van het voormalige kantoorpand aan de Rijnstraat naar 36 sociale huurappartementen is afgerond. Deze week overhandigde Mooiland de sleutels aan de nieuwe bewoners. Het appartementencomplex heeft een bijzonder mooie ligging aan het water de Aa. De woningen variëren van 45 tot 90 m2. De transformatie is in samenwerking met R.I. de Vries Ontwikkeling B.V. en Zegers Bouw B.V. gerealiseerd. 

 

Duurzaam wonen aan rand van centrum ‘s-Hertogenbosch

 

Het appartementencomplex heeft 12 verschillende type appartementen die variëren van 45 m2 tot 93 m2. Ieder appartement heeft een individuele buitenruimte. Op de begane grond hebben de appartementen een terras en op de verdiepingen is een balkon of dakterras aanwezig. Bart Kivits, directeur vastgoed bij Mooiland: “We zijn blij en trots dat we deze week de bewoners de sleutels kunnen overhandigen van hun nieuw appartement. Er is hard gewerkt om het voormalig kantoorpand in een prachtig appartementencomplex te transformeren. Ieder appartement heeft een individuele warmtepomp, hiermee bereiken we de maximale energiezuinigheid. We wensen de nieuwe bewoners veel woonplezier”.


RHIANT NEEMT 45 WONINGEN MOOILAND OVER;

Rhiant neemt op 31 december 2021 45 huurwoningen in Hendrik-Ido-Ambacht over van woningcorporatie Mooiland. Rhiant is de enige in Hendrik-Ido-Ambacht gevestigde corporatie en beheert ruim 1800 verhuureenheden in de gemeente. Daarom is Rhiant de logische partner voor de overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd

Om welke huurwoningen gaat het?

Het gaat om 45 appartementen aan Het Hof in Hendrik-Ido-Ambacht.

 

Reden voor verkoop

Mooiland is een corporatie die een betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam thuis geeft aan mensen die daarin niet zelf kunnen voorzien. Een corporatie die weet wat er speelt en oog heeft voor prettig wonen in de wijk en voor sociale vraagstukken. In haar kernregio Noordoost-Brabant, Gennep en de AAN-regio (Apeldoorn en de stadsregio Arnhem-Nijmegen) is Mooiland die corporatie. Daar “geeft Mooiland thuis”. En daar staan nu al de meeste van haar sociale huurwoningen.   

 

Mooiland kan nu niet overal voldoende thuis geven. Buiten Noordoost-Brabant is het bezit sterk versnipperd. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk. Daarom besloot Mooiland in 2016 om zich geleidelijk terug te trekken uit gebieden die het verst van Noordoost-Brabant af liggen door woningen in goede staat te verkopen of over te dragen.  Inmiddels is een behoorlijk aantal van deze complexmatige verkooptrajecten met succes afgerond. Zo verkocht Mooiland in voorgaande jaren al een groot deel van haar bezit in onder andere Friesland, Groningen, Drenthe en Noord-Holland-Noord. In 2016 was Mooiland nog in 130 gemeenten actief, nu zijn dat er nog 71.  


Carly Jansen, bestuurder van Mooiland vertelt:
“Bij de verkoop van de woningen in Hendrik-Ido-Ambacht hebben wij gezocht naar een organisatie die deze woningen behoudt voor de doelgroep in de sociale huursector. Deze organisatie vonden wij in Rhiant. Zij weten als enige gevestigde corporatie in Hendrik-Ido-Ambacht wat er leeft wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

 

Veranderingen

Mooiland en Rhiant werkten gezamenlijk aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.

 

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting

Carlo Oostindie, directeur-bestuurder Rhiant, licht de aankoop toe: “Met de overname van de woningen van Mooiland zorgen we ervoor dat de woningen beschikbaar blijven voor onze sociale doelgroep. De woningen zijn een mooie aanvulling op ons woningbezit. Ze liggen gunstig in Hendrik-Ido-Ambacht, de appartementen zijn gesitueerd boven voorzieningen en daarnaast zijn het ook nog eens fijne woningen met een goede indeling. Verder zijn de woningen ook nog relatief energiezuinig (gemiddeld label B). We zijn blij dat we de 45 woningen over kunnen nemen en dat we hiermee ervoor kunnen zorgen dat de sociale voorraad gelijk blijft in Hendrik-Ido-Ambacht.”

 

 


MOOILAND SLOOPT KANTOORPAND EN BOUWT 76 HUURAPPARTEMENTEN IN S-HERTOGENBOSCH.

Op donderdag 11 november startte Auke Jacobs, teammanager Vastgoedprojecten Mooiland, op symbolische wijze de sloopwerkzaamheden van het kantoorpand Rijnstraat 4 in ’s-Hertogenbosch. Zegers Bouw B.V. gaat in opdracht van Mooiland het pand slopen en bouwt hier een appartementencomplex met 76 sociale huurappartementen voor terug. Het complex is gasloos en energiezuinig. Er is één studio van 40 m2 en de overige appartementen variëren in grootte tussen de 65-75 m2 

 

Comfortabel en energiezuinig wonen op toplocatie;

Het appartementencomplex heeft een bijzonder mooie ligging aan het water de Aa. Het bestaat uit 12 verdiepingen met 11 woonlagen. Op de begane grond bevindt zich de entree en fietsenstalling. De fundering van het gebouw vormt een uitdaging op de locatie aan het water van de Aa. Het casco van het gebouw wordt geprefabriceerd en het metselwerk in het werk gerealiseerd. “Het appartementencomplex is ontworpen met focus op comfort voor de bewoners en energieprestatie van het gebouw,” vertelt Auke Jacobs. “De appartementen hebben twee slaapkamers en een ruim balkon. Ieder appartement krijgt een individuele combi-warmtepomp voor verwarming en warm water op basis van ventilatielucht. Op het dak komen zonnepanelen en zo wordt duurzame energie opgewekt. Zo creëren we een comfortabel en prettig thuis voor toekomstige bewoners.”

Als de sloopwerkzaamheden zijn afgerond start Zegers Bouw B.V., na het verkrijgen van de vergunningen, met de nieuwbouw. Dat is naar verwachting begin 2022 en de oplevering van het complex zal rond de zomer van 2023 zijn.

 

Reageren op een van de huurappartementen;

 

Het is nog niet mogelijk om te reageren op een van de appartementen. Zorg dat u ingeschreven bent als woningzoekende bij Woonservice Regionaal. Daar worden de woningen te huur aangeboden.


NIEUWBOUW 15 HUURAPPARTEMENTEN LITH IN VOLLE GANG

                        

Grave, 8 september 2021 – Deze week stonden we stil bij de bouw van 15 huurappartementen in het centrum van Lith. Samen met Johan van der Schoot wethouder van gemeente Oss, Mike Janssen, projectleider Van der Heijden bouw en ontwikkeling en Carly Jansen, bestuurder Mooiland, legden ieder een symbolische eerste steen. Naar verwachting ontvangen de nieuwe bewoners van de huurappartementen begin 2022 de sleutel van hun appartement.

 

Duurzaam en comfortabel

Het appartementencomplex wordt gebouwd volgens het concept Bijna Energie Neutraal Gebouwd (BENG), dit betekent dat de appartementen maximaal zijn geïsoleerd. Het complex bestaat uit drie bouwlagen aan de Pastoor van Hapertstraat en twee bouwlagen aan het wandelpad Schuurkerkpad. Het deel wat bestaat uit twee bouwlagen krijgt een groen dak. Een groen dak werkt als buffer bij hevige regenval, waardoor het rioolsysteem minder wordt belast. Het bevordert ook de biodiversiteit en ziet er mooi groen uit. Het binnenterrein van het complex wordt met groen aangekleed en geeft ruimte aan een openbare parkeervoorziening.

 

Carly Jansen: “Met deze nieuwbouw leveren we ook een bijdrage aan onze duurzaamheidsambitie. De driekamer huurappartementen zijn gasloos, hebben zonnepanelen en een bodemwarmtepomp die zorgt voor verwarming èn koeling van de appartementen. Dit alles zorgt ook voor een zeer lage energierekening van de toekomstige bewoners.”

 

Mike Janssen, projectleider Van der Heijden: “De bouw van deze duurzame appartementen in Lith verloopt voorspoedig en de samenwerking met Mooiland en team Van der Heijden verloopt wederom prima.”    

 

 


MOOILAND BOUWT 15 HUURWONINGEN IN NISTELRODE

 

Aan de zuidoostzijde van het centrum van Nistelrode ligt de uitbreidingswijk Zwarte Molen. De tweede fase van dit nieuwbouwproject is gestart. 

In opdracht van Mooiland realiseert Bouwbedrijf van de Ven hier 15 sociale huurwoningen.  Naar verwachting zijn de woningen in de eerste helft van 2022 gerealiseerd.

 

15 Energiezuinige huurwoningen

Bouwbedrijf van de Ven bouwt 3 woonblokken met ieder 5 grondgebonden huurwoningen. De woningen bestaan uit twee bouwlagen met kap. Op de begane grond is de woonkamer met open keuken. De woonkamer ligt bij alle woningen aan de achterzijde en staat in verbinding met de tuin. Op de 1e verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer en op de tweede verdieping is een bergzolder en ruimte voor technische installaties. De energiezuinige woningen zijn zeer goed geïsoleerd, gasloos, worden verwarmd door middel van een bodemwarmtepomp en hebben zonnepanelen. 

 

 

Heeft u interesse in wonen in deze nieuwbouw?
Mooiland start in het najaar met de verhuur van deze 15 sociale huurwoningen. Zorg dan dat u ingeschreven staat als woningzoekende bij Mooiland. Op de website www.mooiland.nl vindt u een
projectpagina over dit nieuwbouwproject. U kunt zich hier ook aanmelden als geïnteresseerde. Als u dit doet, informeert Mooiland u zodra de start van de verhuur begint.


Mooiland levert 10 nieuwe woningen op in Heesch

 

Aan de rand van het centrum van Heesch bouwt Mooiland de laatste fase van herstructureringsproject Hildebrandstraat en omgeving. Mooiland realiseert hier 22 huurappartementen en 10 nultredenwoningen. Deze week was de sleuteloverdracht van de 10 nultredenwoningen. Bart Kivits, directeur Vastgoed van Mooiland, overhandigde op ludieke wijze de eerste (anderhalve meter) sleutels aan de nieuwe bewoners. Naar verwachting ontvangen de bewoners van de 22 appartementen in september de sleutel van hun nieuwbouwwoning.

 

Duurzame woningen

De nieuwbouwwoningen zijn Bijna Energie Neutraal Gebouwd (BENG). Dat betekent dat de woningen zeer goed zijn geïsoleerd, de beschikking hebben over een bodemwarmtepomp en er zonnepanelen zijn aangebracht. Er is daardoor weinig energie nodig om de woning op te warmen, wat zorgt voor een lagere energierekening. Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen bouwde de woningen in opdracht van Mooiland. De 10 nultredenwoningen spelen in op de wens van bewoners om zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen in een passende woning. Ook zo geeft Mooiland thuis.

 

Herstructurering afgerond

Door de oplevering van de 10 nultredenwoningen is de herstructurering van de Hildebrandstraat en omgeving weer een stap verder. In september ronden we het project af door de realisatie van de 22 appartementen.

 

 


Bouw 41 huurappartementen centrum Grave gestart

 

In opdracht van Mooiland is Ballast Nedam Zuid gestart met de bouw van 41 sociale en duurzame huurappartementen aan de Maas en in het centrum van Grave. In klein gezelschap werd de officiële start bouw verricht door Willem Jan van Lokven, interim bestuurder Mooiland, Theo Lemmen, wethouder gemeente Grave en Jack Koch, directeur Ballast Nedam Zuid. Zij zetten letterlijk de eerste schop in de grond en gaven hiermee de start bouw een feestelijk tintje.

 

De Brouwerij op een prachtige locatie

Het appartementencomplex met de naam ‘De Brouwerij’ wordt gerealiseerd op de locatie Oliestraat-Maaskade. Midden in het historisch hart van Grave met de Maas als achtertuin. Passend bij de architectuur van Grave is een ontwerp gemaakt met hierin een mix van twee- en drie kamerappartementen, geschikt voor jong en oud. Naar verwachting zijn de woningen in het najaar van 2022 klaar voor verhuur. 

 

Archeologische vondsten

Mooiland heeft 31 woningen aan de Oliestraat en Maaskade gesloopt om plaats te maken voor het appartementencomplex De Brouwerij. Tijdens de sloopwerkzaamheden vond een archeoloog onder de fundering muur-, vloer- en funderingsrestanten van voormalige gewelfkelders. De bovenste restanten komen waarschijnlijk uit de 17e eeuw. In diepere lagen zijn zelfs sporen gevonden die teruggaan tot in het begin van het ontstaan van de vesting Grave. De vondsten betekenen een enorme kennisverrijking over de historie en ontwikkeling van de stad Grave. De naam van het complex ‘De Brouwerij’ is vernoemd naar een bierbrouwer die hier vroeger tot 1916 gevestigd was in een van de voormalige panden op deze plek.

 

41 duurzame en energiezuinige appartementen
Mooiland bouwt met De Brouwerij aan een duurzame en toekomstbestendige sociale woningvoorraad in Grave. Willem Jan van Lokven, interim bestuurder van Mooiland: “De appartementen zijn extra goed geïsoleerd, worden verwarmd en gekoeld door een warmtepomp en zonnepanelen leveren energie voor het complex. Hiermee bieden we voor de bewoners een comfortabel, betaalbaar en prettig thuis.”

Jack Koch, directeur Ballast Nedam Zuid: “We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan de herontwikkeling van dit prachtige, historische deel van Grave. Ik ben er van overtuigd dat toekomstige bewoners hier heel prettig gaan wonen.”

 

Heeft u interesse in wonen in deze nieuwbouw?

 

Zorg dan dat u ingeschreven staat als woningzoekende bij Mooiland. Op de website www.mooiland.nl vindt u een projectpagina over dit nieuwbouwproject. U kunt zich hier ook aanmelden als geïnteresseerde. Als u dit doet informeert Mooiland u zodra de start van de verhuur begint.   


START VOORBEREIDINGEN NIEUWBOUWAPPARTEMENTEN LITH

 

Midden in het centrum van Lith gaat Mooiland starten met het herstructureringsproject Woonhoeve. Het voormalig gemeenschapshuis de Hoeve en twee appartementen worden vervangen door 15 energiezuinige en duurzame huurappartementen. Deze week ondertekenden Van der Heijden bouw en ontwikkeling en Mooiland een overeenkomst voor de bouw van het herstructureringsproject Woonhoeve. In opdracht van gemeente Oss start Van Mensvoort met de sloopwerkzaamheden van het voormalig gemeenschapshuis. Naar verwachting start Van der Heijden in mei met de bouw van de 15 huurappartementen.

 

Duurzaam en energiezuinig

Het appartementencomplex, in het hart van het centrum van Lith, bestaat uit drie bouwlagen aan de Pastoor van Hapertstraat en twee bouwlagen aan het wandelpad Schuurkerkpad. Het deel wat bestaat uit twee bouwlagen krijgt een groen dak. Een groen dak werkt als buffer bij hevige regenval, waardoor het rioolsysteem minder wordt belast. Het bevordert ook de biodiversiteit en ziet er mooi groen uit. Het binnenterrein van het complex wordt met groen aangekleed en geeft ruimte aan een openbare parkeervoorziening. Het appartementencomplex wordt gebouwd volgens het concept Bijna Energie Neutraal Gebouwde (BENG). BENG betekent dat woningen maximaal zijn geïsoleerd. 

 

De driekamer huurappartementen zijn gasloos, hebben zonnepanelen en een bodemwarmtepomp die zorgt voor verwarming èn koeling van de appartementen. De appartementen zijn voor jong en oud. Naar verwachting ontvangen bewoners in rond december 2021/ januari 2022 de sleutels van hun appartement.

Bart Kivits, directeur Vastgoed Mooiland: “Dit appartementencomplex is een welkome aanvulling op onze woningvoorraad in Lith en daarmee leveren wij, in samenwerking met de gemeente Oss, een mooie bijdrage aan de volkshuisvestelijke opgave. Onze hoge duurzaamheidsambities komen ook terug in dit complex doordat ze Bijna Energie Neutraal worden“.

Ferry Verstappen, commercieel directeur Van der Heijden: "Mooi om een inmiddels 50-jaar durende relatie voort te kunnen zetten met het project in Lith".

 

 

 

Verhuur appartementen
Reageren op deze nieuwbouwappartementen is nog niet mogelijk. Mooiland verwacht dat de appartementen eind maart/ begin april te huur worden aangeboden op www.mijnwoningzoeken.nl. Meer informatie over dit project leest u op www.Mooiland.nl/nieuwbouw. Geïnteresseerden kunnen hier ook een interesseformulier invullen.  


MOOILAND KRIJGT ONTHEFFING OM IN DEN HAAG TE INVESTEREN

 

Woningcorporatie Mooiland uit Noordoost-Brabant wil de komende jaren helpen bij de grote opgaven van de corporaties in de gemeente Den Haag. Op 26 januari 2021 heeft Mooiland een ontheffing gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken, waarmee Mooiland de komende vijf jaar woningen en grond aan kan kopen in Den Haag. Mooiland wil financiële ondersteuning bieden bij nieuwbouw- en renovatieprojecten van andere corporaties in Den Haag. Dit wordt ook wel matching genoemd. Mooiland tekende onlangs een intentieovereenkomst met Vestia.

 

Inzet Mooiland

Mooiland heeft naast woningen in de regio Noordoost-Brabant en de directe omgeving daarvan verspreid door heel Nederland nog 8.000 andere huurwoningen. Dit veelal versnipperde bezit buiten het kerngebied verkoopt Mooiland in de jaren tot en met 2024. Inmiddels zijn zij ruim over de helft van deze verkopen.

 

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland: “Een groot deel van deze verkoopopbrengsten wordt opnieuw ingezet in onze kernregio. We houden echter meer over dan we op een zinvolle manier daar opnieuw kunnen investeren. Dit surplus willen we zo effectief mogelijk opnieuw inzetten voor de volkshuisvesting in Nederland. In Den Haag is sprake van een groot financieel tekort om de opgaven op het gebied van de sociale huur in te vullen. Daar dragen wij via deze weg graag ons steentje aan bij.”

 

Ontheffingsaanvraag

Voor de beoogde ondersteuning in Den Haag was een ontheffing nodig van het ministerie van Binnenlandse Zaken omdat Mooiland in de regio Den Haag in principe geen woningen aan mag kopen. Onder de betrokken belanghebbenden, zoals de gemeenten in de regio Noordoost-Brabant en de huurdersorganisatie van Mooiland is er veel begrip en steun voor deze stap van Mooiland. De ontheffing is op 26 januari 2021 verleend.

 

Gemeente Den Haag positief over intentieovereenkomst met Vestia

De gemeente Den Haag is positief over de intentieovereenkomst tussen Mooiland en Vestia. Wethouder Balster (Wonen) daarover: “Een bijdrage van Mooiland aan de Haagse volkshuisvestelijke opgave is essentieel om de druk op onze woningmarkt te verlichten en mensen weer perspectief te bieden op een woning.”

 

 

Bestuurder Arjan Schakenbos van Vestia is ook blij met de intentieovereenkomst: “Vestia kan de herstructurerings- en nieuwbouwopgave niet alleen aan. De manier waarop Mooiland ons nu ondersteunt is bijzonder. We zijn hier heel blij mee.” 


MOOILAND BOUWT 11 HUURWONINGEN  IN SINT ANTHONIS,

 

Op 10 december 2020 ondertekenden Anne Wilbers, bestuurder Mooiland en Wouter Bollen, wethouder gemeente Sint Anthonis een koopovereenkomst voor de aankoop van de grond aan de Deken Molmansstraat. Mooiland gaat hier het project ‘Op de Beek’ realiseren. Dit project bestaat uit 11 sociale nultreden huurwoningen. Met de bouw van deze nultreden woningen speelt Mooiland in op de wens van huurders om zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. De nultreden woningen hebben op de begane grond een woonkamer, keuken, badkamer, toilet en hoofdslaapkamer. Daarnaast zijn op de eerste etage twee slaapkamers aanwezig. 

 

Start bouw

Naar verwachting ontvangt Mooiland in de tweede helft van 2021 de omgevingsvergunning. Mooiland kan dan starten met de bouwwerkzaamheden. De nieuwbouwwoningen passen in het karakter van de wijk. B2 Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp en zij hebben ook de achtergelegen patiowoningen ontworpen. Als alles volgens planning verloopt, levert Mooiland de woningen eind 2021 /begin 2022 op.

 

Anne Wilbers, bestuurder Mooiland: “We zijn blij dat we in Sint Anthonis mogen starten met de bouw van deze 11 sociale nultreden woningen. Zo kunnen we een volkshuisvestelijke bijdrage leveren aan bewoners die zo een thuis geven aan bewoners die zo lang mogelijk thuis willen wonen.”

 

Wethouder Wouter Bollen, gemeente Sint Anthonis: “Ik ben heel tevreden met deze overeenkomst met Mooiland. Met daardoor meer sociale huurwoningen in Sint Anthonis die goed aansluiten op de vraag van inwoners. Ze komen daarbij als geroepen; ter afronding van een mooie inbreidingslocatie in een prachtige omgeving. Fijn om met deze aanwinst de gemeentelijke ambitie wat wonen betreft dichterbij te brengen.”


WOONZORG NEDERLAND NEEMT 70 WONINGEN MOOILAND OVER,

Nederland neemt op 31 december 70 huurwoningen over van woningcorporatie Mooiland. Het gaat om appartementen aan de Annette Poelmanstraat in Purmerend. Woonzorg Nederland verhuurt ruim 470 woningen in de gemeente Purmerend en is daarom de logische partner voor de overname. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd.

 

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting

Cees van Boven, bestuurder bij Woonzorg Nederland: “Het is onze missie om passende en betaalbare woningen voor senioren te verzorgen. In Purmerend ligt een grote opgave, en we zijn dan ook blij dat we dit complex voor de doelgroep beschikbaar kunnen houden. Bovendien houden de bewoners zo toegang tot de belangrijke zorgvoorzieningen van De Tien Gemeenten.”

 

Reden voor verkoop

Woningcorporatie Mooiland was in 2016 nog actief in ruim 130 verschillende gemeenten. De meeste woningen van Mooiland staan in het kerngebied Noordoost-Brabant/ Gennep en rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Daar ‘geeft Mooiland thuis’. Buiten dit kerngebied is het bezit van Mooiland sterk versnipperd. Het gaat vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. Mooiland kan daardoor niet overal voldoende thuis geven. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor de huurders in de wijk. In 2016 heeft Mooiland daarom de ingrijpende keuze gemaakt om zich uit grote delen van Nederland terug te trekken. Dit doet Mooiland door het verkopen van de woningen in de gebieden die ver van haar kernregio Noordoost-Brabant liggen. Inmiddels is Mooiland bijna vier jaar bezig met deze complexmatige verkoopoperatie. Tegen het einde van 2020 verwacht zij ruim 4.500 van de in totaal 8.000 woningen verkocht te hebben, grotendeels aan andere woningcorporaties. Na afronding van deze verkoopoperatie is Mooiland in 2024 nog in zo’n 20 gemeenten actief.


Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland vertelt:
Wij wilden de woningen die wij verkopen in de gemeente Purmerend graag behouden voor de seniorendoelgroep in de sociale huursector. Wij zijn blij met de verkoop aan Woonzorg Nederland, omdat zij weten wat deze doelgroep nodig heeft. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

 

Veranderingen

Mooiland en Woonzorg Nederland hebben gezamenlijk gewerkt aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.  De eigendomsoverdracht heeft geen gevolgen voor de huurovereenkomsten met bewoners. Alle rechten en verplichtingen daaruit worden door Woonzorg Nederland overgenomen.

 

______________________________________________________________________


TRANSFORMATIE KANTOORPAND NAAR 36 HUURAPPARTEMENTEN ’S-HERTOGENBOSCH VAN START

Ede, 1 december 2020 In opdracht van Mooiland is Zegers Bouw gestart met de werkzaamheden om het kantoorpand aan de Rijnstraat 10 in ’s-Hertogenbosch te transformeren naar een wooncomplex met 36 duurzame, sociale huurappartementen. De appartementen hebben een prachtig uitzicht over het water en zijn gelegen aan de rand van het centrum van ’s-Hertogenbosch. De woningen variëren van 45 tot 90 m2. Mooiland verwacht dat de woningen in september 2021 klaar zijn voor verhuur.

 

Energiezuinig wonen op een mooie locatie

Bart Kivits, directeur Vastgoed bij Mooiland: “Het pand heeft een bijzonder mooie ligging aan het water de Aa en beschikt over een open entree en een ruimtelijke hal. Dit is de erfenis van de voormalige indeling als kantoorpand. Wij houden de bestaande structuren van het pand zoveel mogelijk intact”. De huurappartementen zijn duurzaam: gasloos, extra geïsoleerd en op het dak van het pand komen zonnepanelen. Ook heeft ieder appartement een individuele buitenruimte. Op de begane grond krijgen de appartementen een terras en op de verdiepingen wordt er een balkon of dakterras toegevoegd.

 

Reageren op een van de huurappartementen

Het is nog niet mogelijk om te reageren op een van de appartementen. Zorg dat u ingeschreven staat als woningzoekende bij Woonservice Regionaal. Daar worden de woningen begin 2021 te huur aangeboden.

 

 


Een A-score voor Mooiland op de Aedes Benchmark!

 

Brancheorganisatie Aedes meet ieder jaar de prestaties van woningcorporaties door middel van een benchmark. Onlangs zijn de uitslagen van de benchmark gepubliceerd. Woningcorporatie Mooiland scoort dit jaar een A! En dat is, vooral gezien de omstandigheden dit jaar, een bijzondere prestatie. “We hebben bewezen dat we óók met een hoop beperkingen thuis blijven geven aan bewoners”, zegt Elly Pansier, directeur Wonen bij Mooiland.

Ook in coronatijd hoge waardering huurders voor woningcorporaties
Het landelijk kwaliteitscentrum KWH doet jaarlijks onderzoek naar de dienstverlening van woningcorporaties. Daarbij wordt huurders gevraagd naar de drie belangrijkste contactmomenten: als zij naar de woning verhuizen, bij een reparatieverzoek en als zij verhuizen naar een andere woning. Het onderzoek naar het huurdersoordeel is onderdeel van de benchmark van branchevereniging Aedes. De Aedes-benchmark biedt gemeenten, huurders en andere belanghebbenden inzicht in hoe corporaties hun middelen besteden en hoe ze presteren. 

 

De benchmark bestaat uit zes onderdelen: huurdersoordeel, bedrijfslasten, duurzaamheid, onderhoud/verbetering, beschikbaarheid/betaalbaarheid en nieuwbouw. Aedes geeft een A, B of C score. Een A-score staat voor bovengemiddeld, een B-score voor gemiddeld en een C-score voor een score onder het gemiddelde. Mooiland scoort op de onderdelen ‘Huurdersoordeel’ en ‘Bedrijfslasten’ bovengemiddeld. Elly Pansier: "De A voor huurdersoordeel is de kroon op de ingezette verbetercurve! Hij is daarbij extra waardevol omdat we op bedrijfslasten eveneens een A scoren, wat aangeeft dat we ons werk niet alleen bovengemiddeld goed doen, maar ook heel doelmatig qua euro's."


WOONCONCEPT NEEMT 24 WONINGEN MOOILAND OVER,

Woonconcept neemt op 31 december 2020, 24 huurwoningen in Steenwijk over van woningcorporatie Mooiland. Woonconcept verhuurt ruim 12.500 woningen in Assen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijkerland en is daarom de logische partner voor de overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

 

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting

Steenwijk is een kernregio voor Woonconcept en samen met sociale partners en de gemeente zet zij zich actief in voor de bewoners van de wijk Oostermeenthe.

 

Nicole Peeters, directeur-bestuurder Woonconcept, licht de aankoop toe: “We zijn blij dat deze 24 appartementen beschikbaar blijven voor de sociale huur in Steenwijk. Een groot deel van de woningen zit onder de kwaliteitskortingsgrens. Dat betekent dat deze woningen voor jongeren onder de 23 jaar extra betaalbaar zijn, zij kunnen met deze huurprijs, huurtoeslag aanvragen. En dat is belangrijk, want dat vergroot de kansen voor jongeren op een betaalbare huurwoning”.

 

Reden voor verkoop

Woningcorporatie Mooiland was in 2016 nog actief in ruim 130 verschillende gemeenten. De meeste woningen van Mooiland staan in het kerngebied Noordoost-Brabant/ Gennep en rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Daar ‘geeft Mooiland thuis’. Buiten dit kerngebied is het bezit van Mooiland sterk versnipperd. Het gaat vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. Mooiland kan daardoor niet overal voldoende thuis geven. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor de huurders in de wijk. In 2016 heeft Mooiland daarom de ingrijpende keuze gemaakt om zich uit grote delen van Nederland terug te trekken. Dit doet Mooiland door het verkopen van de woningen in de gebieden die ver van haar kernregio Noordoost-Brabant liggen. Inmiddels is Mooiland bijna vier jaar bezig met deze complexmatige verkoopoperatie. Tegen het einde van 2020 verwacht zij ruim 4.500 van de in totaal 8.000 woningen verkocht te hebben, grotendeels aan andere woningcorporaties. Na afronding van deze verkoopoperatie is Mooiland in 2024 nog in zo’n 20 gemeenten actief.

 

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland vertelt: Wij zijn blij met de verkoop van de woningen in Steenwijk aan Woonconcept. Zo blijven de woningen behouden voor de doelgroep in de sociale huursector. Als regionaal verankerde organisatie weet Woonconcept wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

 

Veranderingen

 

Mooiland en Woonconcept hebben gezamenlijk gewerkt aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.  


WSN NEEMT 40 WONINGEN MOOILAND OVER,

Woningstichting Nijkerk neemt op 31 december 2020, 40 huurwoningen in Hoevelaken over van woningcorporatie Mooiland. WSN verhuurt en onderhoudt 3.500 woningen in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. De komende 10 jaar bouwt de corporatie nog eens 1000 nieuwe woningen in de gemeente Nijkerk. Daarom is WSN de logische partner voor de overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

 

Om welke huurwoningen gaat het?

Het gaat om 10 eengezinswoningen aan De Veenslag en 30 appartementen aan het Boekweitveld in Hoevelaken.

 

Reden voor verkoop,

Woningcorporatie Mooiland was in 2016 nog actief in ruim 130 verschillende gemeenten. De meeste woningen van Mooiland staan in het kerngebied Noordoost-Brabant/ Gennep en rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Daar ‘geeft Mooiland thuis’. Buiten dit kerngebied is het bezit van Mooiland sterk versnipperd. Het gaat vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. Mooiland kan daardoor niet overal voldoende thuis geven. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor de huurders in de wijk. In 2016 heeft Mooiland daarom de ingrijpende keuze gemaakt om zich uit grote delen van Nederland terug te trekken. Dit doet Mooiland door het verkopen van de woningen in de gebieden die ver van haar kernregio Noordoost-Brabant liggen. Inmiddels is Mooiland bijna vier jaar bezig met deze complexmatige verkoopoperatie. Tegen het einde van 2020 verwacht zij ruim 4.500 van de in totaal 8.000 woningen verkocht te hebben, grotendeels aan andere woningcorporaties. Na afronding van deze verkoopoperatie is Mooiland in 2024 nog in zo’n 20 gemeenten actief.

 

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland vertelt: Wij wilden de woningen die wij verkopen in de gemeente Hoevelaken graag behouden voor de doelgroep in de sociale huursector. Wij zijn blij met de verkoop aan WSN als regionaal verankerde organisatie. Zij weet wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

 

Veranderingen,

Mooiland en WSN werkten gezamenlijk aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.

 

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting

 

Peter Toonen, directeur-bestuurder WSN, licht de aankoop toe: “WSN is een betrokken woningcorporatie met stevige wortels in Nijkerk. De vraag naar sociale huurwoningen is in de hele gemeente Nijkerk enorm. Hoevelaken heeft in verhouding tot Nijkerk en Nijkerkerveen het minst aantal sociale huurwoningen. Des te belangrijker dat de woningen van Mooiland over gaan naar WSN zodat ze beschikbaar blijven voor de sociale huur. WSN wil vooral investeren in nieuwbouw om zoveel mogelijk woningenzoekenden een fijn en betaalbaar huis te bieden. WSN is altijd dichtbij, ook in Hoevelaken en bij onze nieuwe huurders.”


Mooiland op schema met strategisch verkoopprogramma.

 

In 2016 maakte Mooiland de ingrijpende keuze om zich uit grote delen van Nederland terug te trekken. De meeste woningen van Mooiland staan in het kerngebied Noordoost-Brabant/ Gennep en rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Buiten deze regio’s is het bezit van Mooiland sterk versnipperd. Het gaat vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor de huurders in de wijk. Daarom verkoopt Mooiland tussen 2017 en 2024 in totaal ongeveer 8.000 woningen, verspreid over meer dan 100 verschillende gemeenten door heel Nederland.

 

Voortgang verkopen

Inmiddels is Mooiland bijna vier jaar op weg met het realiseren van deze complexmatige verkopen en ligt Mooiland voor op schema. Eind 2020 zijn meer dan 4.500 van de in totaal 8.000 woningen verkocht.

 

Mooiland verkoopt de woningen per woningmarktregio en is begonnen in de gebieden die het verst van het kerngebied Noordoost-Brabant liggen. Inmiddels zijn alle woningen in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe verkocht. Vanaf begin volgend jaar heeft Mooiland ook geen woningen meer in de provincies Noord-Holland en Overijssel.

 

Mooiland wil de woningen liefst aan andere woningcorporaties verkopen en biedt ze daarom eerst exclusief aan hen aan.  In bijna alle gevallen lukt het om met andere corporaties eruit te komen. Alleen als dat niet lukt worden de woningen openbaar aangeboden. Dit speelt nu onder andere bij de verkoop van de resterende woningen in Alkmaar en omgeving.

 

Verkooppiek eind 2020

Door de verhoging van de overdrachtsbelasting voor verhuurders per 2021 is er een forse piek aan verkopen eind dit jaar. In december 2020 worden in totaal meer dan 1.500 woningen overgedragen aan andere partijen.

 

Anne Wilbers (bestuurder Mooiland) over de verkopen: “Ik ben blij dat onze strategie om ons terug te trekken uit grote delen van Nederland en ons te focussen op onze kernwerkregio niet bij een voornemen is gebleven maar ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Ik ben ervan overtuigd dat de woningen en onze huurders in goede handen zijn bij corporaties en in een enkel geval bij een betrouwbare vastgoedpartij die op hun eigen wijze thuis geven aan de huurders zoals wij dat ook in ons kernwerkgebied doen”.

 

Vooruitblik

De komende jaren gaat Mooiland door met het terugbrengen van het aantal gemeenten waar zij actief is. Na afronding van deze verkoopoperatie, naar verwachting in 2024, is Mooiland een corporatie met circa 20.000 verhuureenheden, waarvan 17.000 in Noordoost-Brabant en Gennep en ca. 3.000 woningen in Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en enkele gemeenten in de omgeving daarvan. In totaal is Mooiland dan nog in zo’n 20 gemeenten actief. Mooiland kan in deze gemeenten de corporatie zijn die ze wil zijn. Herkenbaar, aanspreekbaar en bereikbaar voor huurders en maatschappelijke partners. Die weet wat er speelt en oog heeft voor prettig wonen in de wijk.

 

Overzicht actuele verkopen december 2020

 

 

Aantal woningen

In de gemeente

Verkocht aan

71 appartementen

Haarlem

Pré Wonen

63 appartementen

Huizen

De Alliantie

80 woningen

Amersfoort

Portaal, de Alliantie en Omnia Wonen

169 appartementen

Nieuwgein

Mitros

18 woningen

Vleuten

Mitros

18 appartementen

Utrecht

Mitros

371 woningen

Alkmaar

Heimstaden

74 woningen

Heiloo

Heimstaden

96 woningen

Enkhuizen

Heimstaden

32 woningen

Venhuizen

Heimstaden

28 woningen

Wieringerwerf

Heimstaden

72 woningen

Heerhugowaard

Heimstaden

117 woningen

Ulft

Sité Wonen

61 appartementen

Barendrecht

Patrimonium

20 appartementen

Baarn

Eemland Wonen

54 woningen

Zwolle

Wetland Wonen

18 appartementen

Zeewolde

Woonpalet

24 woningen

Steenwijk

Woonconcept

70 woningen

Purmerend

Woonzorg

40 woningen

Hoevelaken

Woningstichting Nijkerk


 

 

PRE WONEN NEEMT 71 HAARLEMSE WONINGEN MOOILAND OVER

Pré Wonen neemt op 31 december 2020, 71 sociale huurwoningen in Haarlem over van woningcorporatie Mooiland. Woningcorporatie Pré Wonen verhuurt ruim 13.000 woningen in Haarlem, Beverwijk, Bloemendaal en Heemstede en is daarom als regionaal verankerde partij de goede partner voor de overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

 

Om welke huurwoningen gaat het?

Het gaat om 71 appartementen aan de Kartinistraat in Haarlem.

 

Reden voor verkoop

Woningcorporatie Mooiland was in 2016 nog actief in ruim 130 verschillende gemeenten. De meeste woningen van Mooiland staan in het kerngebied Noordoost-Brabant/ Gennep en rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Daar ‘geeft Mooiland thuis’. Buiten dit kerngebied is het bezit van Mooiland sterk versnipperd. Het gaat vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. Mooiland kan daardoor niet overal voldoende thuis geven. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor de huurders in de wijk. In 2016 heeft Mooiland daarom de ingrijpende keuze gemaakt om zich uit grote delen van Nederland terug te trekken. Dit doet Mooiland door het verkopen van de woningen in de gebieden die ver van haar kernregio Noordoost-Brabant liggen. Inmiddels is Mooiland bijna vier jaar bezig met deze complexmatige verkoopoperatie. Tegen het einde van 2020 verwacht zij ruim 4.500 van de in totaal 8.000 woningen verkocht te hebben, grotendeels aan andere woningcorporaties. Na afronding van deze verkoopoperatie is Mooiland in 2024 nog in zo’n 20 gemeenten actief.

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland vertelt: Wij zijn blij met de verkoop van de woningen in de gemeente Haarlem aan Pré Wonen. Zo blijven de woningen behouden voor de doelgroep in de sociale huursector. Als regionaal verankerde organisatie weet Pré Wonen wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

 

 

Verkoopproces

Mooiland en Pré Wonen hebben gezamenlijk gewerkt aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname. 

 

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting

 

 

 

Anke Huntjens, bestuurder Pré Wonen, licht de aankoop toe: “We vinden het belangrijk dat deze woningen behouden blijven voor de sociale voorraad van Haarlem. Daarbij ligt het complex in Parkwijk, een wijk die we goed kennen en waar we veel bezit hebben en de afgelopen jaren veel in hebben geïnvesteerd.”


DE ALLIANTIE NEEMT 63 WONINGEN MOOILAND OVER.

De Alliantie neemt op 31 december 2020, 63 huurwoningen in Huizen over van woningcorporatie Mooiland. De Alliantie verhuurt ruim 5.000 woningen in Huizen en is daarom de logische partner voor de overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

 

Om welke huurwoningen gaat het?

Het gaat om 63 appartementen aan de Oostermeent-Noord in Huizen.

 

Reden voor verkoop

Woningcorporatie Mooiland was in 2016 nog actief in ruim 130 verschillende gemeenten. De meeste woningen van Mooiland staan in het kerngebied Noordoost-Brabant/ Gennep en rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Daar ‘geeft Mooiland thuis’. Buiten dit kerngebied is het bezit van Mooiland sterk versnipperd. Het gaat vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. Mooiland kan daardoor niet overal voldoende thuis geven. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor de huurders in de wijk. In 2016 heeft Mooiland daarom de ingrijpende keuze gemaakt om zich uit grote delen van Nederland terug te trekken. Dit doet Mooiland door het verkopen van de woningen in de gebieden die ver van haar kernregio Noordoost-Brabant liggen. Inmiddels is Mooiland bijna vier jaar bezig met deze complexmatige verkoopoperatie. Tegen het einde van 2020 verwacht zij ruim 4.500 van de in totaal 8.000 woningen verkocht te hebben, grotendeels aan andere woningcorporaties. Na afronding van deze verkoopoperatie is Mooiland in 2024 nog in zo’n 20 gemeenten actief.

 

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland vertelt: Wij zijn blij met de verkoop van de woningen in de gemeente Huizen aan de Alliantie. Zo blijven de woningen behouden voor de doelgroep in de sociale huursector. Als regionaal verankerde organisatie weet de Alliantie wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

 

Veranderingen

Mooiland en de Alliantie hebben gezamenlijk gewerkt aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname. 

 

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting

 

Anne Oosterbaan, directeur de Alliantie regio Gooi & Vecht, licht de aankoop toe: “Wij zijn blij met de toevoeging van deze woningen aan ons bezit in Huizen. De woningen blijven hierdoor beschikbaar voor de sociale huur. We heten de huurders van harte welkom en hopen dat ze zich snel thuis bij ons voelen.”


 

 

MITROS NEEMT 205 WONINGEN MOOILAND OVER.

 

Ede, 16 november 2020 Mitros neemt op 30 december 2020, 205 huurwoningen in Utrecht, Nieuwegein en Vleuten over van woningcorporatie Mooiland. Mitros verhuurt ruim 28.000 woningen in Utrecht en Nieuwegein en is daarom de logische partner voor de overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

 

Om welke huurwoningen gaat het?

Het gaat om 169 appartementen in Nieuwegein, 18 eengezinswoningen/appartementen in Vleuten en 18 appartementen in Utrecht.

 

Reden voor verkoop

Woningcorporatie Mooiland was in 2016 nog actief in ruim 130 verschillende gemeenten. De meeste woningen van Mooiland staan in het kerngebied Noordoost-Brabant/ Gennep en rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Daar ‘geeft Mooiland thuis’. Buiten dit kerngebied is het bezit van Mooiland sterk versnipperd. Het gaat vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. Mooiland kan daardoor niet overal voldoende thuis geven. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor de huurders in de wijk. In 2016 heeft Mooiland daarom de ingrijpende keuze gemaakt om zich uit grote delen van Nederland terug te trekken. Dit doet Mooiland door het verkopen van de woningen in de gebieden die ver van haar kernregio Noordoost-Brabant liggen. Inmiddels is Mooiland bijna vier jaar bezig met deze complexmatige verkoopoperatie. Tegen het einde van 2020 verwacht zij ruim 4.500 van de in totaal 8.000 woningen verkocht te hebben, grotendeels aan andere woningcorporaties. Na afronding van deze verkoopoperatie is Mooiland in 2024 nog in zo’n 20 gemeenten actief.

 

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland vertelt: Wij wilden de woningen die wij verkopen in de gemeente Utrecht en Nieuwegein graag behouden voor de doelgroep in de sociale huursector. Wij zijn blij met de verkoop aan Mitros, als regionaal verankerde organisatie. Zij weet wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

 

Veranderingen

Mooiland en Mitros hebben gezamenlijk gewerkt aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname. 

 

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting

Henk Peter Kip, directeur-bestuurder Mitros, licht de aankoop toe: “Deze overname is drie keer goed nieuws. Allereerst houden we de woningen voor de sociale huursector beschikbaar. We helpen Mooiland bij de concentratie van woningen in haar kerngebied Noord-Brabant. En wij als Mitros voegen bezit toe, zodat we meer huurders kunnen helpen aan een goede woning.”

 

 


 

Heimstaden neemt 673 woningen over van  Mooiland


De van oorsprong Scandinavische woningverhuurder Heimstaden neemt 673 woningen over van woningcorporatie Mooiland. Het gaat om 620 appartementen en 53 eengezinswoningen in Noord-Holland. De overdracht van de woningen vindt plaats op 15 december 2020.

 

Overname woningen

De woningen bevinden zich in Alkmaar (371), Heiloo (74), Enkhuizen (96), Venhuizen (32), Wieringerwerf (28) en Heerhugowaard (72). De appartementen maken onderdeel uit van complexen in volledig eigendom. Bij de verkoop zitten daarnaast een aantal bedrijfsruimtes, gemeenschappelijke ruimtes en zeventien garages inbegrepen. Heimstaden gaat zijn nieuwe klanten vanaf de overdacht direct zelf bedienen.

 

Reden voor verkoop
Mooiland was in 2016 nog actief in ruim 130 verschillende gemeenten. De meeste woningen van Mooiland staan in het kerngebied Noordoost-Brabant/ Gennep en rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Daar ‘geeft Mooiland thuis’. Buiten dit kerngebied is het bezit van Mooiland sterk versnipperd. Het gaat vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. Mooiland kan daardoor niet overal voldoende thuis geven.

In 2016 heeft Mooiland daarom de ingrijpende keuze gemaakt om zich uit grote delen van Nederland terug te trekken. Dit doet Mooiland door het verkopen van de woningen in de gebieden die ver van haar kernregio Noordoost-Brabant liggen. Inmiddels is Mooiland bijna vier jaar bezig met deze complexmatige verkoopoperatie. Tegen het einde van 2020 verwacht zij ruim 4.500 van de in totaal 8.000 woningen verkocht te hebben, grotendeels aan andere woningcorporaties. Na afronding van deze verkoopoperatie is Mooiland in 2024 nog in zo’n 20 gemeenten actief.

Woningen verduurzamen

Heimstaden breidt zijn aanbod juist uit. De woningverhuurder zette in 2018 voor het eerst voet in Nederland, en breidt zijn woningaanbod hier met deze acquisitie uit tot ongeveer 13.300 woningen. Het bedrijf wil dat aantal in de komende jaren uitbreiden naar minimaal 20.000, en opende in het afgelopen jaar verschillende regiokantoren in Nederland waar vanuit het zijn klanten zelf gaat bedienen.

Heimstaden wil zijn bewoners een vriendelijk en duurzaam woonklimaat bieden. Van de woningen die het overneemt van Mooiland, beschikt ongeveer de helft over energielabel A, B of C. De woningverhuurder heeft al concrete plannen om een deel van de overige woningen te verduurzamen.

 

Sociale huurwoningen

Het gaat bij de overname voornamelijk om sociale huurwoningen. Heimstaden neemt de bestaande huurcontracten over en neemt de daarin vastgelegde rechten en plichten over. Ook de huurprijzen blijven voor alle huidige huurders hetzelfde. De betrokken bewoners zijn inmiddels via een brief geïnformeerd over de verkoop.

Bij de jaarlijkse huurprijsindexering is Heimstaden gebonden aan de aan dezelfde landelijke regels voor maximale huurverhoging als woningcorporaties. Bewoners met recht op huurtoeslag behouden dit recht dus ook. Verder gelden er tot zeven na jaar na de overname restricties met betrekking tot de maximale huurprijs bij een bewonerswisseling.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

“Deze acquisitie past perfect in onze visie om een vriendelijke en duurzame woningverhuurder te zijn voor iedereen,” zegt Simon Kuijs, investment manager bij Heimstaden Nederland. “Bij Heimstaden willen we een positieve bijdrage leveren aan de gemeenschappen waarin we actief zijn – zowel op maatschappelijk gebied als met betrekking tot het milieu. Ik ben dan ook blij dat we door deze overname ons aanbod in Noord-Holland uitbreiden met betaalbare woningen – waarvan we een deel op korte termijn al willen verbeteren en verduurzamen.”

“We hebben er vertrouwen in dat onze Noord-Hollandse bewoners bij Heimstaden in goede handen zijn”, zegt Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland. “Heimstaden is een professionele partij die in het overnameproces heeft laten zien haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen – zowel met betrekking tot betaalbaar wonen als op duurzaamheidsgebied.”

Verkooptraject

Bij verkoop van woningen door woningcorporaties gelden andere wettelijke voorschriften dan bij acquisities tussen commerciële partijen. Mooiland heeft de 673 woningen in Noord-Holland eerst aangeboden aan andere corporaties. Zij hadden om uiteenlopende redenen geen interesse om deze woningen over te nemen. Mooiland heeft vervolgens deze woningen openbaar aangeboden. In deze fase konden ook commerciële partijen een bod doen op de woningen. Uiteindelijk heeft Mooiland in dit traject gekozen voor de verkoop aan Heimstaden.

 

De verkoop is onlangs goedgekeurd door de Autoriteit woningcorporaties. Als onderdeel van dit goedkeuringstraject is aan de betrokken gemeenten, en de huurdersvertegenwoordiging van Mooiland hun visie gevraagd. 


Mooiland levert 27 nieuwbouwappartementen op in Cuijk

 

Grave, 30 september 2020 - Altijd een bijzonder moment voor bewoners en voor Mooiland: de oplevering van nieuwbouwwoningen. Deze week ontvangen de eerste bewoners van het nieuwe appartementencomplex aan de Robijnlaan in De Valuwe in Cuijk de sleutels van hun appartement. De nieuwbouwappartementen zijn ‘bijna energieneutraal’ en hebben een hoog wooncomfort. De appartementen zijn maximaal geïsoleerd, hebben vloerverwarming, een luchtwarmtepomp en zonnepanelen op het dak. Ook beschikken de appartementen niet meer over een gasaansluiting. Op het dak van het complex zijn zonnepanelen geplaatst. Trebbe realiseerde het appartementencomplex in opdracht van Mooiland. De Valuwe een wijk om trots op te zijn Met deze 27 huurappartementen sluit Mooiland de vernieuwing van De Valuwe af. Bart Kivits, Directeur Vastgoed van Mooiland; “De afgelopen tien jaar is er veel gedaan om de Cuijkse wijk De Valuwe te vernieuwen. Samen met de Gemeente Cuijk, Wijkraad De Valuwe én de bewoners van de Cuijkse wijk hebben we de wijk flink aangepakt. De Valuwe is een wijk waar we trots op zijn.” Antje de Groot-Schuttert, directeur Trebbe: “Wij zijn er trots op dat we met dit appartementencomplex de figuurlijke kroon op een jarenlange herstructurering mogen plaatsen. Het is een eer dat we dit met Mooiland speciaal voor De Valuwe mochten realiseren.” Bijzondere toewijzing Om aan de groeiende vraag voor betaalbare woningen voor jongeren te voldoen, is de helft van deze appartementen toegewezen aan jongeren tot 28 jaar via een jongerencontract. De overige appartementen zijn toegewezen op basis van ‘Woning zoekt jou’. Zonder inschrijfduur maar mét motivatie. Hiermee gaat Mooiland verder met de positieve impuls voor de leefbaarheid van De Valuwe. Mooiland ging met deze groep woningzoekenden in gesprek over hoe zij zich gaan inzetten voor de leefbaarheid in De Valuwe.


Mooiland wil huurwoningen in voormalig klooster in Ravenstein 

 

Grave, 19 december 2019 –Mooiland wil de plannen voor de herbestemming van het Klooster Huize Nazareth in Ravenstein doorzetten. Het klooster wordt omgebouwd tot een bijzonder wooncomplex met 18 sociale huurappartementen, voor zowel jong als oud. De appartementen variëren van een studio tot een driekamerappartement, waarbij de huurprijs tussen de 500 en 720 euro ligt. Mooiland wil in de zomer van 2020 aan de werkzaamheden beginnen.  

 

Een nieuwe, mooie functie 

Er is hard gewerkt aan het plan voor de herbestemming van het voormalige klooster. Verschillende onderzoeken zijn uitgevoerd (bodemonderzoek, explosievenonderzoek, archeologisch onderzoek, flora/faunaonderzoek), er zijn gesprekken gevoerd met de monumenten- en welstandskamer van de gemeente Oss en een landschapsarchitect werkte aan een plan voor de kloostertuin. “Er is lang gewacht op duidelijkheid. Helaas was en is de puzzel niet eenvoudig. Daarom zijn we blij en trots dat er nu een plan ligt dat we willen uitvoeren. Het klooster krijgt hiermee een mooie functie, met aandacht voor de historische details van het pand,” vertelt Maurice van Nistelrooij, projectontwikkelaar bij Mooiland 

 

Respect voor de monumentale waarde 

Mooiland gaat de plannen nu samen met betrokken architect en aannemer uitwerken. “Het bouwteam heeft hard gewerkt aan een praktisch en duurzaam plan, met daarbij aandacht en respect voor de monumentale waarde van het complex”, aldus Bart Kivits, directeur vastgoed bij Mooiland. In het tot stand komen van het huidig plan is de gemeente Oss betrokken. Bart Kivits: ”Ook de gemeente is blij met het voornemen van Mooiland om sociale huurwoningen in het klooster te realiseren. De komende tijd zetten we onze constructieve samenwerking voort en maken we afspraken met elkaar om tot realisatie van het plan te komen.” 

 

Informatieavond 

 

Begin 2020 organiseert Mooiland een besloten informatieavond voor direct omwonenden. Het plan wordt daarin uitgebreid toegelicht. In een later stadium worden de plannen ook gedeeld met overige geïnteresseerden. Mensen die interesse hebben in een woning in het voormalige klooster, kunnen een formulier invullen op de projectenpagina van de website van Mooiland. Zij worden daarna op de hoogte gehouden over het project. 


Grave, 5 december 2019 - De afgelopen tien jaar is er veel gedaan om de Cuijkse wijk de Valuwe te vernieuwen. Samen met de Gemeente Cuijk, Wijkraad de Valuwe én de bewoners hebben we de wijk flink aangepakt. Een enorm project waarin veel partijen ontzettend hard gewerkt hebben: huizen werden gerenoveerd, woningen gesloopt, nieuwe woningen gebouwd en er zijn flink wat initiatieven om de leefbaarheid te verbeteren ondersteund. Een wijk om trots op te zijn. Trebbe is in opdracht van Mooiland gestart met de bouw van het laatste project: 27 appartementen.

 

Start laatste fase

Het appartementencomplex bestaat uit 27 appartementen en zijn bedoeld voor cliënten van GGZ en Stichting Dichterbij. Deze fase is het sluitstuk in de vernieuwing van de wijk De Valuwe. Het complex wordt naast de MFA gebouwd en bestaat uit drie bouwlagen. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Peters & Lammerink. Zij zijn erin geslaagd het complex een eigen uitstraling mee te geven zonder de samenhang met de wijk te verliezen. Het appartementencomplex wordt in het najaar van 2020 opgeleverd.

 

Jeroen Fiselier, Projectleider van Mooiland
“We zien de Valuwe steeds mooier worden. Na de nodige inspanningen samen met de gemeente Cuijk, Wijkraad en onze partners ben ik ervan overtuigd dat ook deze fase hier weer een bijdrage aan levert”.   

 

Antje de Groot-Schuttert, directeur van Trebbe

“We werken al langer heel prettig samen met woningcorporatie Mooiland in het groot onderhoud. Ik vind het dan ook fantastisch dat we onze samenwerking kunnen voortzetten in de nieuwbouw van dit appartementencomplex.”

 

Over de appartementen

De 27 appartementen hebben een gebruiksoppervlak van ca. 68 m2. Tijdens de ontwikkeling hebben de BENG-eisen als uitgangspunt gediend. Dit betekent dat het gebouw bijna energieneutraal is en een hoog wooncomfort kent. Dit wordt bereikt doordat het gebouw maximaal wordt geïsoleerd. De appartementen worden verwarmd door vloerverwarming en een luchtwarmtepomp. Voor de opwekking van energie worden pv-panelen op het dak geplaatst.

 

Wijk De Valuwe

 

In totaal zijn er al 265 woningen zijn gesloopt en 209 woningen gebouwd. We hebben recentelijk fase 4 van het project mogen opleveren. De 90 huurwoningen en 17 garages die er stonden zijn gesloopt. De woningen en garages maakten plaats voor de bouw van 41 sociale huurwoningen. Deze nieuwe woningen bestaan uit 21 appartementen, 4 gelijkvloerse woningen, 12 eengezinswoningen en 4 beneden-bovenwoningen. Alle kersverse bewoners hebben we inmiddels blij kunnen maken met de sleutel! 

Mooiland blaast wijk Sint-Hubert nieuw leven in

 

Grave, 25 november - Mooiland is druk bezig met de toekomst van haar woningbezit in Sint-Hubert. Om een beter evenwicht in de wijk te creëren, heeft Mooiland besloten om zes woningen in de Tamboerstraat te slopen. Vier andere woningen worden samengevoegd en omgebouwd tot twee eengezinswoningen.

 

Verdeling van woningen in de wijk
In de Tamboerstraat staan 10 ‘HAT’-woningen. Een HAT-woning (huisvesting voor alleenstaanden of twee personen) is een woning met één kleine slaapkamer, een badkamer en een gecombineerde woonkamer en keuken. “Als we kijken naar het woningaanbod in de wijk, is het aantal HAT-woningen erg hoog. Verhoudingsgewijs hebben we in deze wijk een te groot aantal woningen van dit type”, legt Monique Dilling, gebiedsregisseur van Mooiland, uit.


Meer evenwicht

“Dat betekent dat de verdeling van het type woningen in de wijk niet in evenwicht is. Een goede verdeling van het soort woningen in één wijk, zorgt voor verbetering van de leefbaarheid in de buurt.” Ook de omgeving van de Tamboerstraat wordt aangepakt. Samen met de gemeente bekijkt Mooiland naar aanpassingen in de groenvoorziening en oplossingen voor de parkeerdruk in de wijk.


Breder woningaanbod

Daarom heeft Mooiland, na een uitgebreide sterkte/zwakteanalyse en veel overleg en afstemming met de Dorpsraad, ervoor gekozen om zes HAT-woningen af te breken. Daarnaast worden vier HAT-woningen omgebouwd tot eengezinswoningen. “Het woningaanbod wordt op deze manier breder en minder eenzijdig. We willen op deze manier wat ‘lucht’ in de wijk brengen”, vertelt

gebiedsregisseur Monique Dilling. Afgelopen week heeft Mooiland de plannen gecommuniceerd naar de huidige bewoners.

 

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: 


Mooiland renoveert 168 appartementen in de Brusselse Poort in ’s-Hertogenbosch

Grave 14 november - In de binnenstad van ’s-Hertogenbosch wordt het appartementencomplex de Brusselse Poort, het komende jaar flink onder handen genomen. Mooiland renoveert samen met Dura Vermeer Bouw Heyma 168 huurappartementen en maakt het complex toegankelijker, veiliger en duurzamer.

 

Aannemingsovereenkomst
Bart Kivits, directeur Vastgoed van Mooiland, en Edwin Blom van Dura Vermeer Bouw Heyma ondertekenden woensdagochtend de aannemingsovereenkomst. Dat betekent dat het project in de Brusselse Poort nu echt kan beginnen.

 

Uitdagend project
Het complex van de Brusselse poort is verdeeld over drie woningblokken en heeft een centrale ligging in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Vanwege de centrale locatie in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch, is het een project vol uitdagingen. Vooral op logistiek gebied. Afgelopen maandag, 11 november, zijn de werkzaamheden gestart. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot december 2020.

Extra hulp
Dura Vermeer werkt samen met uitzendbureau Ampliar. Ampliar werkt met mensen met een arbeidsbeperking. Uitzendkrachten worden bijvoorbeeld ingezet als verkeersregelaar, logistiek medewerker, schoonmaker of als leerling timmerman. “We werken bij meerdere projecten samen en dat gaat op een prettige manier”, vertelt Marco Geysmans, projectleider van Dura Vermeer Bouw Heyma. “Vooral de persoonlijke begeleiding en aandacht voor de afzonderlijke personen is uitstekend.”

 

Verbeteren van de appartementen
Dura Vermeer Bouw Heyma, voert de werkzaamheden namens Mooiland uit. Zij gaan aan de slag met de keukens, badkamers, toiletten, kozijnen, voordeuren en ventilatiesystemen. Daarnaast maken zij de appartementen energiezuiniger, knappen de algemene ruimten op, verbeteren de veiligheid door het plaatsen van brandveiligheidsmaatregelen en wordt de toegankelijkheid beter door het verbouwen van de entreehallen. Mooiland heeft tijdens de voorbereiding van deze plannen voortdurend overleg en afstemming gehad met de huurdersvereniging De Brusselse Poort.

 

 

Duurzaamheid
Mooiland sloot vorig jaar met de gemeente ’s-Hertogenbosch en diverse andere woningcorporaties een duurzaamheidsakkoord. Doel: in 2050 álle woonwijken in de stad geheel duurzaam hebben. Bij dit project betekent dat we in het kader van duurzaamheid LED-verlichting aanbrengen in de algemene ruimtes, de woningen geschikt maken voor aardgasloos koken en op het dak zonnepanelen plaatsen.


John is te bereiken via mail op JvanderKammen@mooiland.nl of natuurlijk via telefoon 088-4501473


   

BELANGRIJKE TELEFOONNUMMERS

 

REPARATIEVERZOEKEN:

 

Reparatieverzoeken en/of klachten kunnen telefonisch doorgegeven worden aan Mooiland.

 

bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur                                   088-4501010

 

Voor spoedeisende zaken kan dit nummer ook buiten kantooruren gebeld worden.

 

Of geef uw reparatieverzoek of klacht door via het klachtenformulier op de website: www.mooiland.nl

 

Huismeester:

 

John van der Kammen                                                       088-4501473

 

STORINGEN:

 

Kemkes (alleen voor boiler)                                             0412-631555

 

Breman-CV + Mechanische ventilatie                            0900-8212174

 

RSS Ontstoppingen                                                            0800-0991313

 

Glasservice                                                                           0800-0611

 

SKY liften                                                                              088-5051505

  

ELECTRA en TV AANSLUITINGEN:

 

Bel uw eigen leverancier.

 

De Bewonerscommissie Ortduynen.

  



 

 

 

Uitleg brandmelding procedure Ortduynen.

 

De branddetectie en alarmering (luid ontruimingsalarm en doormelding naar een Particuliere Alarm Centrale) in het gebouw is als volgt geregeld:

 

  1. Brandmelding in de woning (detectie door rookmelder):

    1. Ontruimingsalarm klinkt alleen in de woning;

    2. Doormelding automatisch naar PAC Trigion > mobiele surveillance rijdt naar gebouw voor onderzoek en resetten brandmeldinstallatie (overdag de huismeester);

       

  2. Brandmelding in de gemeenschappelijke ruimte op een verdieping (detectie door rookmelder of indrukken handbrandmelder):

    1. Ontruimingsalarm klinkt in gemeenschappelijke ruimte op de betrokken verdieping en in de direct aangrenzende woningen;

    2. Doormelding automatisch naar PAC Trigion > mobiele surveillance rijdt naar gebouw voor onderzoek en resetten brandmeldinstallatie (overdag de huismeester);

       

  3. Brandmelding in een trappenhuis, in de dakopbouw of in de liftmachinekamer (detectie door rookmelder of indrukken handbrandmelder):

    1. Ontruimingsalarm klinkt in het gehele gebouw;

    2. Doormelding automatisch naar PAC Trigion > de mobiele surveillance rijdt naar het gebouw voor onderzoek en resetten brandmeldinstallatie (overdag de huismeester);

 

 

 

De afspraak met de Particuliere Alarm Centrale (PAC) van het bedrijf Trigion is dat zij in principe binnen 30 minuten na de brandmelding ter plekke zijn. Brandmeldingen worden niet automatisch door gemeld naar de brandweer. Het is dus nodig dat bewoners en of bezoekers van het gebouw direct 112 bellen als zij rook en of brand waarnemen.

 

 

 



INFORMATIE MAP IN 't TREFPUNT EN IN DE HAL BIJ DE HUISMEESTER.



Heeft u interesse in sport mogelijkheden op Noord in 's-Hertogenbosch?

 

Bezoek dan:

www.s-port.nl




TEKST OP BORD ZEGT VOLDOENDE, DENKEN WIJ.......!!!